21 July 2009

My 35++ weeks check up!

hai there..!!
curi masa nak update blog sementara anak dara 2 org tu tido...hehe

last friday aku gi buat maternity check-up kat tempat biasa tu..
alhamdulillah,si kecik Ahmad baik2 saje..
kali ni tak dapek nak tepek gambo scan my bb boy le...
scanner masih dok dalam kotak lagi tuh..

hasil check up yg lepas..
kesihatan mama dan Cik Mat semuanya oke..
tak de apa2 masalah...alhamdulillah
doc kata my bb boy ni besar..ukur lilit kepala pun beso..
hah..!!kepala besar..??xpe..xpe...jgn besar kepala sudaa ok...!!
mama tau anak mama ni sihat dan kuat..dah nama bb boy kan..
riso je doc takut aku xleh nak bersalin normal..
katanya bb yg sebelum ni kecik je..
bila aku g tau yg sulung tu berat 3.6 masa lahir...normal lg..
baru la dia ckp xde pape nak risau...chett...
timbang jugak berat mama ngan cik Mat aritu...

si kecik Ahmad : almost 2.4 kilo
mama dia : berkilo-kilo..sshhhh..!!!jgn bising2 haa...;p

adeila,berat..berat..dan berat..plus besoooo...sudahh...huhu
patutla aku ni cepat penat skang..
mmg aku admit lately ni aku dah cepat mengah2 masa cakap..
jalan lama sket je..terkengkang2 le jawapnye mcm mak penguin..huhu
okela,stop bab check up..

balik dr check up tu Mr.Hubby ajak pi shopping barang2 si kecik ni...
tak shopping mana la..beli bendalah remeh2 tu je..
nak nampak detail lg,tepek le gambo kan.


me @ 35 weeks ++..lebar mcm roti john huh...!!

singgah H&M..berkenan baju yg ni...white + blue

sehabis check up..gi mother care,beli bendalah bwh ni je pun..
beli botol susu (in case kalo nak taruk milk breast or air suam..)

then,breast pump Avent.Yg ni dah beli awal..kali ni aku nekad nak full breastfeed my baby..
sanggup beli brand Avent nih..yg sebelum2 ni aku pakai cap ayam je...huhu

9 comments:

ct rahani said...

wah dah x lama lg yer nurul.. x pe pas bersalin nti pantang bebetul.. konpom leh kuyus balik.. nk2 lg klu fully bf..

anyway.. akak doakan nurul selamat bersalin.. selamat sumernya k.. :p

que_zul said...

tk lama lg lacik mat nk tgk dunia ni...semoga semuanyer slamaat yer nurulz....take care

ღ lie _nurulz ღ said...

kak ct ~ thanks kak..nurul pun harap gitu juga..;)

sis qiqi ~ kurang lebey sebulan je lagik..hehe..
anywy,thanks sis..:)

neezareef said...

nurul nie preggy pn cun
muke x kembang pn perut je membeso..
bgs arr

Suki Cida said...

wahhh bestnya... dah 35 week???!!! akak 10 week... but since pregnant berat akak hanya 55kg... tak naik tak turun... bit risau jugak sbb tengok ibu2 mengandung naik mendadak... tak sabar nak buat chek up nak sekodeng baby tengah buat apa... heheheh... best of luck nurul... hugzzz sista!

ღ lie _nurulz ღ said...

kak neeza - ye ke kak..akak tak perasan kot kekembangan tu...
cover ngan tudung tuu..hik3..

kak cida ~ belum lagi nak naik mendadak tu..nnt dah naik,rasa nak suh stoP..stoP aje..thihihii...

atty's said...

berseri je ibu mengandung nieh

sweetfiza said...

hai nurulz...
wah dah x lama dah tu yer ...
semoga semuanya selamat k...

Ena Qaisya said...

eh sama jek usia kandungan kite ek.. beza dalam beberapa ari jek.. moga kite dan baby2 kite sama2 sihat dan slamat ye AMINNN