14 May 2009

Makan petang...

masa kecik2 dulu..even until now kalo ptg2 kan..
sambil duduk2 kat rumah ke..duduk2 atas buai dpn umah tu ke..
my mom selalu buat cekodok ikan bilis nih...
kira ni salah satu feveret aku la masa kecik2 dulu...heee
then aku suka kalo cekodok bilis ni digoreng garing..
mmg layan kalo tgh panas-panas tu...

so even bila dah kawen..dah beranak pun..
aku selalu akan buat cekodok ikan bilis ni dimasa2 santai juga tak santai...
ye la..kenkadang tu my hubby mintak nak makan cekodok tgh2 malam..
org dah nak masuk tido..time tu la dia nak cekodok..haihh...
nasib la dapat isteri solehah mcm saya ni...
buatkan cekodok dgn senang hati walau pun muka dah tepek krim bagai...ngeeee^_^


cekodok ikan bilis..

so dipendekkan citer...
saje nak gtau ni la menu makan ptgku hari ni...
heee..sedap weii...
hidang panas2 ngan teh o yg panas jugak...
wah...*heaven*...;p

*****************************************************

yg ni lak menu makan ptg semalam...
adik beradik cekodok jugak la..

tp dipanggil cucur badak...
korang jgn gatai2 ye tanya mana badaknya...
ada gak yang kene geget2 ngan aku nnt...ngeee...^_^

inti dalamnya..

cucur badak...

9 comments:

Naza Ria said...

nur baru student sek men,k nurul...baru 14 tahun...heheh...

ct rahani said...

nurul.. mmg heaven klu mkn cekodok panas2 ngan teh o panas..

psstt... mintak sket kuih cucur badak tuh.. peberet akak tau.. pg2 cam gini bertambah lapar perut akak tau.. mana la nk cari cucur badak.. huhuhu..

Suki Cida said...

sungguh rajin....nurul mmg minat masak yer? uhhhh akak je dok pikir nak masak tak tahu ni... heheheh

Superstar said...

nurul.. lama nyer tak jenguk blog.. :( how r u?

sedap la cekodok...

lie_nurulz said...

NAZA RIA ~ hii nur..wah,advanced gitu..form 2 dh ada blog sndiri..

akak dulu meraba2 lg dik..;)

KAK CT ~ heee..akak oke lg kat sana..
boleh tapau je kat warung2 jual kuih tu..bestnya kalo dok sana..

KAK CIDA ~ minat sikit2 je kak..

agak2 teringin nak mkn,kena buat sndiri la..
tu pun meraba2 cari resepi..hehe

KAK SURI ~ hi kak..nurul alhmdulillah,sihat je..lama gak xdgr khabr akak..

Naza Ria said...

bg nur x pe lagi,tetapi adik nur umur 3 thn dh ada blog sendiri..

Anie said...

kekadang rajin gak buat cekodok nih...

sedap makan panas2..cicah sos cili..buat teh o

10 said...

cucur jemput ada x?

que_zul said...

cucur badak tu qq nyer feveret..wallaaaaaaaaaa....