27 April 2009

what's MC??

murningg!!
salam hari isnin korang sumer..
mana yg bekerja,selamat bertugas ye..
utk kak vender,no more monday2 blues okay!
hehe..slalu tgk kat status YM akak gitu kalo hari Isnin..;)

semalam aku teman akak sorang ni p hospital..
period pain dia teruk sangat..
kesian,suami dah la jauh kan..
so,hari ni dia kena jumpa Gynae..semalam kan ahad,doc xde..
just ambil ubat utk stop bleeding je..



alkisahnya,akak ni nak mintak MC utk hari ni la kan..
dh settled bayar bil bagai..dia tanya la kat nurse tu,boleh tak dapatkan MC utk esok..(utk hari ni la..)
dengan berkerut2 dahi..tergaru2 kepala yg tak gatalnya nurse tu..
dia pun tanya balik..What's MC??!!master of ceremony??master of cervices??
kah..kah..kah!!aku mmg tergelak beso masa tu..;D
akak tu pun jawap,Medical certificate la nurse..(ada 'la' lagi tu..)ckp ngan chinese ni..huhu..
tak tahan aku..
nurse tu pun masih lagi tak faham..Medical certificate??dia tanya lak..
last sekali akak tu cakap nak mintak cuti...!!
sekali nurse tu jawap balik...
haiiyaaaaaa!!!sick leave maa!!
kannn....
aku yg ada masa tu punya la tergelak beso..
bukan apa,nak mintak cuti..bising2 pulak kat depan kaunter..

hahaha..okayla,tu je aku nak citer..
nak p mandi dulu..daa..daa..

5 comments:

atty's said...

wakakkaa..kalo kty ado sana pun mau den tergelak goleng2 ..

Ena said...

patut r bucuk..baru nak mandi ek hehehe

neezareef said...

adehh..bleh gitu diorg nye tafsiran MC mcm2..
padahal kan tpt ko tu kinik..sure la MC tu medical cert ye x ..akakak..lawak ke nurse tuh

ct rahani said...

hahaha.. nurul.. monday blues tuh harus.. ekekeke..

akak pun tergelak gak nih baca entry ko.. susah ek komunikasi ngan org luar nih..

Yan said...

mmg kat sane derang tak panggil MC ke?? derang mmg tak tau Medical Certificate tu eh...